rijk aan verhalen


De geschiedenis van Medemblik; De strijd tegen het water, de bloeiende handel in de Gouden Eeuw en de ligging in de kop van Noord-Holland hebben gezorgd voor unieke bezienswaardigheden en musea. In Medemblik komen verleden en heden als nergens anders samen.

Medemblik is rijk aan musea! Jong en oud beleefd hier talrijke schatten van vroeger. Kom ook aanwaaien en laat je verrassen!

De meeste musea in Medemblik zijn super leuk en er wordt  leerzame informatie op een leuke en interactieve manier gebracht. Jezelf vervelen is geen optie! Voor zowel kinderen als volwassenen is er genoeg te doen en beleven in Historisch museum Medemblik!


Het museum brengt de geschiedenis van deze oude stad weer tot leven. Wij zijn dankbaar, dat wij naast onze eigen collectie, ook een gedeelte van de collectie van  de "Oudheidkundige Vereniging Medenblick"  ten toon mogen stellen.

De “Oudheidkundige Vereeniging Medenblick” heeft in de loop der jaren een indrukwekkende collectie opgebouwd. Voor deze expositie is een keuze gemaakt uit archeologische voorwerpen, duikvondsten, visserij objecten, munten,  en allerlei jeugdherinneringen die verbonden zijn met de historie van Medemblik.

Daarnaast kun je een kijkje nemen in de trouwzaal en de statige compagniezaal.

Steun ons


Het historisch museum Medemblik is er voor iedereen. Maar wij zijn nergens zonder jou. Bijvoorbeeld om restauratie en onderzoek te doen, de collectie te verrijken, of educatieve programma's mogelijk te maken. Steun ons als particulier, bedrijf, fonds of familiestichting.Over ons


Het historisch museum Medemblik is één van de meest inspirerende musea van Westfriesland. We vertellen het verhaal van  ruim 700 jaar Medemblikker geschiedenis vanaf 1289 tot nu. Daarnaast organiseren we meerdere tentoonstellingen per jaar uit eigen collectie.


Visie en Missie


VISIE

Het historisch museum Medemblik verbindt mensen, cultuur en geschiedenis.

MISSIE

In het historisch museum Medemblik krijgen cultuur en geschiedenis betekenis voor een breed samengesteld, hedendaags (inter)nationaal publiek.

Contact

Historisch museum Medemblik bezoeken? Dan wil je weten hoe je hier het makkelijkste kunt komen. Bekijk de mogelijkheden voor eigen vervoer en openbaar vervoer. Op de parkeerplaats van ons landgoed kun je gratis parkeren. Ook als U met een bus komt voor groepenvervoer.